torsdag 5 augusti 2010

Samma händelse - två olika upplevelser!

Jag har funderat mycket på hur två människor kan uppleva samma sak så olika, fast de varit med om exakt samma händelse. Jag har också reagerat på hur människor runt omkring väljer sida. En del vet till och med vad som hänt innan det hänt och om det blir som denne förutspått jublar h*n och säger: Vad var det jag sa!!!!!

Nedan påhittade historia beskriver det jag menar:
Person A äger en båt som person B har fått nyttja en period. I båten finns både person A och person B:s prylar. A ber B hämta sina prylar, nu händer något fantastiskt för nu blandar sig person C in och säger att B inte kan hantera detta så C kommer att hämta prylarna i båten istället. Detta tror ju A föga på men godtar det och börjar packa ihop en del av B:s ömtåliga prylar så att de inte ska gå sönder.

C kommer och ska hämta prylarna och har de kartonger med sig som A ska använda sig av för att packa ihop B:s prylar eftersom C inte vet vilka prylar som finns i båten. A får ringa D och E eftersom det är mycket prylar som ska packas på kort tid. C pratar mest med B i mobilen  längre bort och låter de andra packa.

Det tar inte länge så tar B kontakt och talar om hur mycket saker som fattas och denne minsann inte fått den och den prylen som A gett bort till B. A svarar att om B tagit hand om sina egna prylar hade detta aldrig hänt och att A, D och E gjort så gott de kunnat. Anklagelserna från B:s sida är hårda och B har en uppfattning att A packat alltihop innan så det bara var att packa in allt i bilen. Å andra sidan undrar A hur det gick till för C kom ju med kartongerna som B:s prylar ligger i. A tycker ju det är märkligt att B ska ha tillbaka sådant B skänkt till A men packar ihop det så att B kan hämta det.

B väljer att hänga ut A på en Internet-sajt där alla som vill kan läsa hur elak och dum A är och där B:s vänner kan hålla med och säga vad var det jag sa. Det är inte konstigt alls att B handlar så eftersom B antagligen känner sig trängd.  B borde istället tacka A för allt besvär A hade eftersom C inte tyckte att B kunde hantera att hämta sina prylar från båten.

Något att fundera på innan man tar parti för B och ger A skulden för allting som hänt......../A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar